1,2 miljoen views! Een droomstart voor Jaduuhhh hot noodle op Tik Tok

“Ik ga ook eens een doel stellen,” zegt Jade (14 jaar) begin januari aan het ontbijt.

“Ik wil een viral video op Tik Tok. Dat lijkt me wel leuk.”

Ze weet hoe het voelt. Een andere video van haar is twee jaar geleden viral gegaan. Ook is ze ooit gepromoot door een YouTuber. Ze was toen dagelijks intensief bezig met het opnemen van haar zelfbedachte dansen en turn moves. Ze bewerkte haar video’s, zette er muziek onder, liet daar wat filters overheen gaan en plaatste daarna een volledig gestripte video. Heel creatief!

Daarna is ze een tijdje gestopt omdat het naar Tik Tok veranderde (het was eerst Musical.ly) en Tik Tok een tijd minder leuk werd.

Ik kijk haar aan. “Jij bent toch niet zo van het doelen stellen?”

“Nee, ik doe omdat ik het leuk vind. Ik wil een challenge om te kijken hoeveel volgers ik voor het einde van de reis kan bereiken op een nieuw account.”

Jade leeft heerlijk bij de dag en maakt zich niet veel zorgen. Ze denkt niet veel vooruit en doet vooral waar ze zin in heeft. Qua school doet ze wat ze moet doen en niet meer. Ook is ze niet snel van haar stuk te brengen en heel belangrijk; ze geniet!

Even later zie ik haar denkend op bed zitten. “Mam, wat voor naam zal ik verzinnen?”

“Misschien iets met je eigen naam erin?”

“Ik wil niet dat mijn vrienden weten dat ik een nieuw account heb.”

Ze besluit zichzelf ‘jaduuhhh’ met als ondertitel ‘hot noodle’ te noemen.

Als ik terugkom van het broodjes halen, zie ik haar in de weer met haar telefoonstandaard bij het zwembad. Een video wordt opgenomen en daarna edit ze er tekst bij. De video duurt slechts 9 seconden.

Enkele jaren geleden las ik dat jongeren maximaal 6 minuten naar een You Tube video kunnen kijken. De Tik Tok generatie brengt dit terug tot maximaal 1 minuut. Het is het snelst groeiende online platform voor jongeren op dit moment.

Sinds Jade allerlei verplichtingen op de middelbare school heeft, is ze minder actief bezig maar deze reis zien we haar weer op Tik Tok dansjes imiteren, memes (grapjes) verzinnen en turnen. Nagenoeg alle muziek kan ze meezingen. Al begrijp ik de humor lang niet altijd, het is leuk om te zien wat ze allemaal bedenkt. Tik Tok zet aan tot bewegen en jezelf creatief uiten.

En dan … gebeurt het! Jade’s wens gaat wel héél snel in vervulling!

Haar vriendin in NL vraagt (slechts enkele uren na het plaatsen van de video) of ze een nieuw account heeft. Huh? Hoe kun jij dat weten?

De vriendin zit op Tik Tok en blijkt Jaduuhhh als ‘aanbevolen video’ te zien te krijgen en herkent haar! Tik Tok heeft haar video op de ‘For You’ page gezet.

Even later volgen er meer reacties. Zelfs vrienden van Sam zien de video. En vanuit Australië krijgt ze reactie van haar IBF’s (Internet Best Friends) die haar herkennen.

Nog geen 24 uur nadat ze de video heeft geplaatst, heeft ze meer dan 1 miljoen views (inmiddels 1,2 miljoen). 10 % liked de video (120.000 tieners!) en binnen een paar dagen heeft ze 2669 volgers.

Een droomscenario voor een ‘beginnende’ Tik Tokker !

“Zo, ik heb mijn doel bereikt,” zegt ze nuchter.

 

2 reacties op “1,2 miljoen views! Een droomstart voor Jaduuhhh hot noodle op Tik Tok

 • 12 januari 2020 om 09:47
  Permalink

  Haha je zelfs ik heb de tik tok van jaduhhh gezien en het was ook al die vieuws waardig! Trots op onze kanjer die kleine hot noodle:)

  Zo zie je maar weet als je ergens voor gaat gaat t ook lukken!

  Liefs van ons 5

  Beantwoorden
 • 13 januari 2020 om 07:01
  Permalink

  Wat leuk om te lezen :). Wat een creatieve geesten in de familie Krämer. Mooi om ze zo groot te zien worden. Jade is dus toe aan een nog hoger doel!

  Groetjes uit Leende

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *