Lezen, lezen, lezen

Lezen, lezen, lezen….

Het is bekend dat kinderen die vaak in het buitenland zijn, minder scoren in de  Nederlandse taal. Het is van belang om in het buitenland extra aandacht aan het Nederlands te blijven besteden.

Struin Marktplaats af voor vele jaargangen tijdschriften (als je kinderen kunnen lezen). Wij hebben ontzettend veel plezier gehad van de (honderden!) Tina’s voor onze meiden en de Donald Duck voor onze zoon. ’t Klinkt als overbodige bagage (’t weegt veel) maar beter de handbagage volstoppen met leesmateriaal, dan met spullen die je ook ter plaatse kunt kopen en dus eigenlijk overbodig zijn om vooraf in te kopen.

Vele guesthouses en low-budget restaurantjes hebben ruilboeken staan. Je laat je eigen boeken achter en in ruil daarvoor kies je een ander boek uit. Kinderboeken zie je weinig (behalve in de bibliotheek van Lovina, Bali, waar we er enkelen vonden). ’t Is heerlijk ‘snuffelen’ tussen al die boeken die – als ze konden praten – vele verhalen konden vertellen!

Boekbespreking

Wij laten onze kinderen altijd veel lezen. Ze vinden het erg leuk om daarna een boekbespreking te geven. Ze voelen zich dan letterlijk ‘gehoord.’ Onderstaande foto’s zijn gemaakt in Ubud, Bali.