Dromen waar maken

Dromen waar maken

Wij mensen dromen van van alles. Misschien is de emotie verlangen wel de meest voorkomende emotie van de mens. Lange tijd had ik de droom om een boek te schrijven. Als kind schreef ik tientallen dagboeken vol, ik schreef ellenlange Sint gedichten en men kon mij altijd porren om een liedje of speech te schrijven voor bijvoorbeeld huwelijken of jubilea.

Mijn visualisatie om een boek te schrijven deed ik vóór onze emigratie. Het boek op de foto hiernaast (gemaakt in PowerPoint) is dan ook slechts een verbeelding van mijn droom maar het hielp me om écht te voelen hoe het zou zijn als ik mijn dromen zou waar maken.

Tijdens de reis/emigratie heb ik iedere twee weken een blogbericht geschreven. Het blog is meer dan 150.000 keer bekeken.  Na 3 jaar had ik voldoende stof voor een boek.

 

Een gevisualiseerde achterflap van mijn (nooit geschreven) boek 

Gewoon gaan!

En ineens was het zover, daar zaten we dan, in onze kleine huurflat die we online voor één week hadden gehuurd.

Mijn man was aan het werk, we hadden nog geen school voor de kinderen, we bleken allen besmet met de MRSA-bacterie….

Het enige herkenbare bezit, de 10 koffers en 5 stuks handbagage, vulde de hele ruimte.

“Kom kinderen, zullen we aan de grote tafel gaan tekenen?” zei ik.

 

Mieke Greefhorst en Wim Krämer vertrokken samen met hun drie kinderen van 3, 5 en 7 jaar naar Zuid-India om daar een automatiseringsbedrijf op te zetten.

De vele emoties die dit losmaakte, heeft ze gebundeld in dit boek.

 

De reacties op mijn boek haalde ik van mijn blog

 “Mieke schrijft op zo’n gevoelige, kwetsbare wijze over het dagelijkse leven van haar gezin dat je regelmatig een traantje moet wegpikken bij het lezen van haar verhalen.”

“Een eerlijk boek, vol emotie over het werkelijke leven, mooi om te lezen”

“Ik word altijd zo blij als ik je verhalen lees…”

“Mieke legt de perfecte mix tussen avontuur en emotie vast.

“Je verhalen zijn een bron van inspiratie voor velen om je dromen te verwezenlijken.”

 

Bijstellen van je droom

Tóch heb ik uiteindelijk mijn droom bijgesteld. Ik vond het erg moeilijk om al mijn blogs samen te voegen tot een boek. En omdat ik zelf nauwelijks meer lees, de meeste mensen digitaal alles lezen, heb ik besloten voor een WordPress site omdat ik ‘met de tijd mee wil gaan’ én graag het programma WordPress wilde leren. En ik ben blij met mijn keuze. Een website is allesbehalve statisch; een website kan steeds weer gevoed worden met vernieuwende ideeën.

Het proces van schrijven blijkt de grootste droom, niet het product! Je leeft je droom als je doet wat je leuk vindt!

Uitstellen van je droom

Een ander interieur, een andere besteding van het weekend of misschien wil je ‘het’  helemaal anders gaan aanpakken. De makkelijkste weg is om het bij een wens te houden, dat is namelijk wel zo comfortabel. Je hoeft er niets voor te doen. Wij, mensen, zijn erg goed in uitstellen. Echt iets veranderen is namelijk veel moeilijker.

Vrijheid

We dromen van vrijheid. Jezelf vrij voelen.

Maar wat is dat voor jou?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *