Timothy Ferriss

Timothy Ferriss

Het boek Timothy Ferris  ‘Een werkweek van 4 uur‘ van Timothy Ferriss is stimulerend om koers te varen richting een mobiel leven.

Wil jij ook een leven waarbij je kunt gaan en staan waar je wilt terwijl je toch inkomen genereert? Streef jij ook naar meer tijd om aan leuke dingen te besteden?

Deze man laat je zeer vernieuwend aankijken tegen werken en wonen! Timothy Ferriss is een reizende wereldburger, een origineel en onafhankelijk denker die vrijwel alles uitbesteedt. Hij heeft lef en is een vrije werker. Voor mij en voor ons is dit boek de afgelopen jaren een leidraad geworden; veel van onze keuzes zijn hierop gebaseerd. Wij stellen ons als gezin regelmatig de vraag; zorgen we met deze keus voor meer of minder mobiliteit? Het boek is vrij Amerikaans geschreven en sommige hoofdstukken moet je met een korreltje zout nemen maar als je dit te lief neemt, kun je er veel informatie uit halen.

Volgens de schrijver is het grootste probleem in het leven van mensen verveling (bore-out). In zijn boek ‘Een werkweek van 4 uur -leid een rijk leven zonder veel te doen- ’ beschrijft hij hoe je door een mobiele leefstijl je geld overal ter wereld kunt (laten) verdienen terwijl je zelf dátgene ontwikkelt wat je graag wílt ontwikkelen/doen. Salsadansen in Zuid-Amerika, kooklessen in India, zakelijk pionieren vanuit een 5* hotel onder het genot van de beste wijnen, kei-goed worden in skiën, en dit alles kost minder dan je maandelijkse woonlasten en je dagelijkse boodschappen bij de Albert Heijn. Ook als je een gezin met kinderen hebt.

Wij zijn inmiddels vrij onafhankelijk van een vaste locatie. Onafhankelijk in tijd blijkt zeer moeilijk om na te streven. Daar hebben we de komende jaren een hele kluif aan!

Enkele quotes uit het boek:
Maak jezelf onafhankelijk van tijd en plaats.
Iedereen die binnen zijn mogelijkheden leeft, lijdt aan gebrek aan voorstellingsvermogen.
De werkelijkheid is altijd onderhandelbaar. Alle regels kunnen overtreden worden, op een ethische wijze

Timothy heeft het over de Nieuwe Rijken (U = traditioneel zelfstandigen, NR = Nieuwe rijken)

Een Nieuwe Rijke denkt anders, kijk maar:

U: voor jezelf werken
NR: anderen voor je laten werken

U: Werken wanneer je wilt
NR: minimale effectieve belasting

U: Vroeg met pensioen gaan
NR: Minipensioen: doen wat je gelukkig maakt

U: Alles kopen wat je hebben wil
NR: Alles doen wat je wilt doen en zijn wat je wilt zijn

U: De baas zijn
NR: eigenaar zijn

U: kwantiteit
NR: kwaliteit

U: geld incasseren
NR: ruim denken, eerst cashflow, dan het grote geld

U: de vrijheid om niet te doen wat je niet leuk vindt
NR: maar … ook de vrijheid om je dromen na te jagen, dit na streven en te ervaren

Het boek gaat soms wat ver en velen vinden het zeer beperkt maar toch … het boek zet je behoorlijk aan het denken!