Over mij

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Mieke Greefhorst, super enthousiasteling, in mijn hart een zigeunerin en dol op pionieren, ondernemen, het onderwijs en lange verblijven in Azië.

Als kind speelde ik al schooltje met de kinderen uit de buurt. Compleet met schriftjes en beloningsstickers. Daarnaast spitte ik de kranten uit naar leuke uitjes in de buurt en stapte daar, vaak alleen, uit interesse op af.

Tot 2009 ben ik juf geweest, daarna durfden we het ondernemerschap aan. Reizen ging een steeds groter deel van ons dagelijkse leven uitmaken.

Eigenlijk kan ik zeggen dat ik ben geworden wie ik al was. Ik onderneem, we reizen en pionieren en ik geef les terwijl we op reis zijn.

Een prachtcombinatie !

Ken je Ketut uit de film 'Eat, Pray, Love?' Hij maakt je vreselijk aan het lachen! Ubud, Bali.
Ken je Ketut uit de film ‘Eat, Pray, Love?’ Hij maakt je vreselijk aan het lachen! Ubud, Bali.

Ervaring

Jarenlang heb ik met passie lesgegeven als leerkracht in het basisonderwijs. Een tikkeltje eigenwijs (welke leerkracht niet?), mijn eigen draai gevende aan de verplichte leerstof. Kinderen zelfstandig maken, ze zelf laten nadenken, zelf laten handelen, vertrouwen geven in zichzelf, dáár ging het me vooral om. Sinds enkele jaren ben ik ZZP-er en run ik, samen met mijn man, enkele webshops. Voor de inkoop van goederen reizen we door heel Azië, maar vooral naar China.

Emigreren naar India

In 2009 zou je ons zo in het programma ‘Ik vertrek’ hebben kunnen zetten. Emigreren naar India met 3 kinderen van 3, 5 en 7 jaar. Leuk! Als echte pioniers zetten we daar een bedrijf in webshopdevelopment op. In korte tijd hadden we 15 mensen in dienst. Ik kreeg de rol van HR-manager in een wereld van Arranged marriages, always say yes en money.

Privé 

Getrouwd met Wim Krämer en 3 geweldige kinderen; dochter Dagmar, zoon Sam en dochter Jade. Met zijn tweeën reisden we al veel en dat is niet gestopt sinds de komst van de kinderen. De kinderen worden opgevoed met veel ruimte voor het uitvoeren van hun eigen ideeën. We stimuleren onze kinderen om ondernemend te zijn. Gelukkige kinderen? Als je 80% van je tijd complimentjes geeft, dan mag je 20% bijsturen.

 

Passie! 

Ik ben een gepassioneerd mens. Dol op reizen en vooral dol op reizen met ons gezin! Ik vind het een genot om te zien hoe ons gezin, ik en mijn man en onze kinderen genieten en onszelf ontwikkelen tijdens onze lange reizen naar het buitenland. Met deze site hoop ik vooral gezinnen te stimuleren om vooral te gaan als ze dat écht willen. Of het nu gaat om een emigratie, sabbatical of tijdelijk werk in het buitenland.

Nagenoeg alle mensen zeggen ‘Ja maar… ‘

Maar als jij erin gelooft, dan ga je ervoor! En ja hoor, je kids kunnen én cognitief op peil blijven, én niets te kort komen én vooral de mooie dingen van het reizen oppikken.

Gewoon ervoor gaan!

Leven is het meervoud van lef

Dat vind ik wel een mooi levensmotto. Want het nemen van stappen, een onzekere weg inslaan is ‘eng’ maar zorgt er wel voor dat iets in beweging wordt gezet.

Zonder lef was ik niet geëmigreerd, hadden we niet zoveel verre reizen gemaakt, was ik geen ZZP-er en was deze website er nooit geweest. Zonder lef was er geen verandering geweest.

Burnout

Helaas of gelukkig (?) kan ik ook meepraten over het hebben van een burnout. In 2012 kregen we, tijdens het backpacken op Bali, een telefoontje dat mijn vader was overleden. We gingen terug naar Nederland om er voor mijn moeder te zijn.  Het domste dat ik in mijn leven heb kunnen doen, is denken dat zekerheid te vinden is in datgene dat bekend voor je is. Ik koos voor verkapte zekerheid door terug te gaan naar mijn oude leven met bijbehorende baan in het onderwijs en huis. Een burnout volgde binnen een jaar.

Inspireren

Deze site heb ik opgezet om mensen te stimuleren om datgene te doen dat je wilt doen. Laat je niet leiden door anderen, maar doe wat je zelf belangrijk vindt.

Omdat ik reizen met mijn gezin één van de fijnste dingen van het leven vindt, gaat deze site vooral daarover. Daarnaast wil ik graag schrijven over ondernemen.

 

Droom je over verre reizen met kinderen, dan zeg ik : Gewoon ervoor gaan!

 

Mieke Greefhorst

 

En reactie op “Over mij

 • 19 januari 2016 om 13:24
  Permalink

  Hi Mieke,

  Heb eens gesnuffeld op jullie site….
  Mooi en erg inspirerend! Heerlijk jullie nomaden bestaan.
  Je bent een mooie zigeunerin….
  Geniet van jullie verbinding, samenzijn en liefde…

  Lieve groet,
  Peter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *