Fake it until you become it!

Fake it until you become it

Oftewel; heb lef om je doel te bereiken en focus je steeds opnieuw op het punt waar je wilt komen en blijven.

Een jaar voordat we emigreerden wist ik zeker dat ik onze droom moest waarmaken. Toen buurtgenoten een afscheidsfeest gaven omdat ze naar Australië emigreerden, zei ik stellig tegen een vriendin: “Let op, ik weet het zeker, vandaag over een jaar sta ik hier ook.”  En dat bleek een jaar later ook zo.

Tegen een schoonzus zei ik: “Ik kom pas terug naar NL als ik 10 kg ben afgevallen.”

 

Curriculum future

Een CV van wat je gedaan hebt, kennen we. Maar wat te denken van een CV met je toekomst erop zoals je hoopt dat hij gaat lopen?

 

Focus, focus, focus!

Focus is het allerbelangrijkste. Als je weet waar je over een tijdje wilt staan, dan zijn al je beslissingen afgestemd op het doel dat je wilt bereiken.

Als je je bewust bent van je gedrag, dan weet je ook wanneer je je focus aan het kwijtraken bent.

De menselijke gewoonte om je te laten afleiden, kun je misschien ‘even’ toelaten, maar grijp je jezelf weer bij de lurven om daarna door te gaan met het bereiken van je doel.

Als je dit niet doet, dan creëer je uitstelgedrag en van uitstel komt afstel. Het geeft immers steeds weer een negatief gevoel, als je ervaart dat je je doelen nooit zult behalen.

Wil je je conformeren en daarmee een middelmatig leven bereiken? Nee toch? Je wilt er toch voor gaan ?!

Focus dan op wat je wilt bereiken en werk daar stap voor stap naar toe!

 

Hoe kun je jezelf leren focussen?

Geef aandacht 

Allereerst moet je het blijvend aandacht geven. Geef aandacht aan alles waarvan je wilt dat het gaat groeien. Als je aandacht geeft aan de dingen waarvan je wilt dat ze groeien, dan gáán ze ook groeien. Stel… je wilt een lange reis maken en je focust je daarop…dan zul je zien dat er ineens veel meer mensen zijn die hetzelfde willen of zoeken als jij. Op het Internet, op TV, in tijdschriften, ineens zie je hoeveel mensen er op een lange reis gaan.

’t Mooie is dat je ‘vanzelf’ ontmoetingen zult krijgen met mensen die ook op een lange reis gaan, oftewel, ook dezelfde droom hebben.

Praat met gelijkgestemden

Door te praten met gelijkgestemden zul je geïnspireerd blijven om ook datzelfde doel te bereiken. Als je wilt afvallen, dan moet je dus vooral niet praten met mensen die het niet uitmaakt of ze overgewicht hebben of niet. ’t Zal je niet helpen om je eigen doelen te behalen aangezien de ander jou hierin dan niet kan motiveren maar zelfs demotiveren om je doel te behalen.

Blijf bewust

Blijf bewust van het effect van de stappen die je zet. Iedere stap is er een, ook een kleine stap. Ben je bewust van de stappen die je zet richting je doel en corrigeer jezelf wanneer je merkt dat je afglijdt van dat wat je wilt bereiken.

 

Heb lef

Leven is het meervoud van lef!

Ik heb eens opgezocht wat mijn naam – Mieke – betekent. Er staat: ‘een dame met oneindig veel geduld. Ze gaat elke uitdaging aan. En dat klopt. Mijn geduld zorgt ervoor dat dingen vaak langer duren dan ik wil. Dit komt omdat ik veel rekening houd met wat anderen willen en wat anderen tegen me zeggen. Maar uiteindelijk voer ik al mijn plannen uit omdat ik het gewoonweg wil. Emigreren, lange verre reizen maken, een website maken, een eigen zaak starten, (weer willen) afvallen. Natuurlijk valt het soms niet mee, zeker met 3 kinderen. Ouder worden zorgt ervoor dat je je minder drukt maakt over de mening van anderen. Dat helpt.

Uiteindelijk is het mijn lef en het geloof in het te bewandelen pad dat me ergens brengt. Ook al gaat dit met vallen en opstaan. Ga niet ergens in je leven het pad van de compromis in maar doe waar je hart naar uit gaat. Doe iets, leer ervan en doe het de volgende keer beter. Ben niet bang voor risico’s.

Als je eraan denkt om iets te willen gaan doen, blijf dan niet hangen in het denken.
Gewoon doen. ‘Gewoon’ ervoor …. gaan!

 

Dromen visualiseren.

Ga ontspannen staan en visualiseer je droomleven op 1 meter afstand van jezelf. Maak je visualisatie zo levendig mogelijk. Vol met kleuren, mooie beelden, geluiden en zinnen. Strek je armen uit en haal het beeld naar je toe. Doe alsof je jouw droomleven nu aan het leven bent en geniet van dit gevoel.

Maak een moodboard of presentatie (Powerpoint) van je visie en missie. Voed jezelf met mensen, muziek, boeken, films, tijdschriften, websites, foto’s, eten, sporten en hobby’s die jouw droomleven reflecteren. Maak eens een bucketlist met dromen die je eens wilt doen!

Bijvoorbeeld: duiken, bungeejumpen, in het guinnessboek of records komen, in een Bollywood film spelen, een keer dineren in een sterrenrestaurant, waterskiën, een tatoeage zetten, soft drugs uitproberen, zoenen met het hetzelfde geslacht, in een bus/trein springen en je laten voeren naar onbekende plekken.

Klein of grote dromen; dat is een relatief begrip. Met een kleine droom bedoel ik dromen die, met een beetje daadkracht en zoekwerk, in korte tijd behaald kunnen worden. Een grote droom vergt (meestal) een grotere tijdsinvestering en heeft meestal ook meer gevolgen op de langere termijn.

Wat het ook is, klein of groot, het heeft een groots effect omdat je het DOET!

 

Ga niet voor het compromis om de lieve vrede te bewaren. 

Je zult nooit die mooie reis maken als je de lieve vrede probeert te bewaren.

Er zijn namelijk ALTIJD mensen om je heen die je zullen afremmen omdat ze je wensen gewoonweg zelf niet voelen of begrijpen.

En misschien is het prettiger voor hen als jij niet vertrekt maar gewoon in NL blijft.

Of misschien willen ze wel niet dat je afvalt omdat het hen zelf niet lukt om af te vallen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *