Onze denkwijze

Gewoon ervoor gaan!

Al enige tijd zijn we stappen aan het nemen om een leven op te bouwen als digitale nomaden; een leven waarbij we online inkomen genereren terwijl het niet uitmaakt waar we ter wereld zijn.

Inspiratiebron zijn delen uit het boek met de mooie titel ‘een 4-urige werkweek’ van Timothy Ferriss.

Beslissingen worden genomen op basis van de leefstijl die we willen bereiken; helpt deze beslissing ons om te genieten van het reizen en verblijven in Azië terwijl we fysiek zelf niet aanwezig hoeven te zijn op één werklocatie om tijdens ons werkende leven inkomen te genereren?

De tevredenheid van onze 3 kinderen is even belangrijk als onze verlangens.  Zo lang zij aangeven graag te willen reizen voor langere tijd terwijl wij online werken en zij in het buitenland scholing krijgen, blijven we gaan. En tot nu toe is gebleken dat we enorm flexibele kinderen hebben die vooral voordeel genieten van het leven dat ze leiden.

We kunnen genoeg redenen bedenken om niet meer te gaan. Een fijn huis in NL, goede buren, kinderen gesetteld op een passende lagere- en middelbare school, een groeiend bedrijf.  We zijn dus gezegend met vele lieve mensen in een goede, stabiele situatie, op de juiste plek in Eindhoven.

Er zijn ook redenen bijgekomen om weg te gaan. Onze beide ouders leven niet meer. Maar hun overlijden heeft er weer voor gezorgd dat we de familie die we nog hebben, extra willen koesteren.

Gevoelens van gemis zullen er dus altijd zijn maar de wereld is voor ons zoveel meer dan wat we ervaren in Nederland. Wat zijn we bevoorrecht dat we vanuit zo’n luxe en stabiele thuissituatie de kans krijgen en nemen om te reizen en verblijven, te ondernemen, te genieten, te leven!

We zijn pioniers op dit gebied. De groep digitale nomaden (digital nomads) is sterk groeiende, zeker onder jongeren, all over the world.  Zeer sporadisch ontmoeten we gezinnen die voor langere tijd op reis zijn maar we hebben nog niet eerder gezinnen ontmoet met een (parttime) digitale nomaden leefstijl.

Uit onze comfortzone stappen is moeilijk. Het kost heel wat kruim om zover te komen.

Gewoon ervoor gaan!  is een nieuwe site waarop ik ga bloggen over reizen met kinderen, verblijven in Azië (India) en over het stimuleren van ondernemen met (ondernemende) kinderen.

Groei van jezelf, groei van je kinderen, je relatie, je gezin en je bedrijf door –  deeltijds reizend-  te ondernemen is voor ons een hele (leuke!) uitdaging! Het is een training in loslaten van het vertrouwde om zodoende meer ruimte te krijgen om het nieuwe te omarmen en ontwikkelen.

Daarom heet deze site dan ook; Gewoon ervoor gaan!