Hoi An Lua Villas ; een prachtig hotel helemaal voor ons alleen

Na Sumatra, zijn we, via een weekje Kuala Lumpur, weer beland in het ons zo vertrouwde Vietnam.
Dicht tegen elkaar op de brommer, gedrieën slapen in één bed (de kids), zoeken naar een fatsoenlijk restaurant…. dat hebben we even gehad.

We gaan op zoek naar een comfortabele, betaalbare plek, met voldoende restaurantjes in de buurt. En dat vinden we, in het ons zo vertrouwde Hoi An.

De eerste 3 nachten boeken we 2 slaapkamers in een hotel met een 9,8 review op Booking.com. Het ligt prachtig, is werkelijk heerlijk maar …. het ultieme doel is toch; langdurig meer ruimte voor iedereen.

Wim en ik besluiten wat rond te fietsen om her en der te informeren. We bezichtigen een huis met privézwembad en 3 slaapkamers. Een mooie optie maar het mist gezelligheid.

Dan ineens, zien we midden in de rijstvelden, een prachtig nieuw boutique hotel liggen. Schitterend! De eigenaren kijken raar op als we vragen om 4 kamers. Het hotel is pas net open! En 4 kamers? Ze hebben tot nu toe – alleen in het weekenden – Vietnamese gasten uit het naburige Da Nang gehad.

Ik hoef niet verder te zoeken, hier wil ik graag zijn!

We doen hen een voorstel voor een hele maand dat ze afwijzen. Ook op een 2e voorstel voor 2 weken gaan ze niet in. We willen écht heel graag dus doen we opnieuw een voorstel waarbij we bedenken wat onze kansen zijn als we ons verplaatsen in hen: “Waar hebben zij behoefte aan?”

Dear sir, we like to pay 25.000.000 for 1 month, 2 floors, so 4 rooms. But we check out every Friday when you have guests/groups from Da Nang. So 4 weekends we will check out and check in again 2 nights later. So you have the weekends for your Vietnamese guests.

En dat accepteren ze! Ze vinden het geweldig! We zijn hun eerste Westerse gasten. Ze wonen zelf in een kleine ruimte in een bijgebouw van het hotel. Ze vinden het ‘a big honor’ dat iemand hen zo’n origineel voorstel heeft gedaan.

In de maand erna worden we helemaal in de watten gelegd.

Het hotel staat nog nergens online. 5 dagen per week hebben we het hele hotel voor onszelf alleen. En dat voor 40,00 Euro per nacht voor 4 kamers. Iedere ochtend om 09.00 uur zorgen ze voor een uitgebreid ontbijt.

Op vrijdag fietsen we met de hotelfietsen naar het ‘9,8 review hotel’ of we fietsen naar een hotelletje aan zee. De koffers mogen we achter laten. En we huren 2x een brommer om naar Da Nang te gaan. De afwisseling is prima. En als we dan weer ‘thuiskomen’ na ons ‘weekendje weg’ zijn we weer zó blij. Weer ‘thuis!’

Deze maand is zo uniek; een knus hotel hélemaal voor ons alleen!

2 reacties op “Hoi An Lua Villas ; een prachtig hotel helemaal voor ons alleen

 • 6 april 2019 om 05:29
  Permalink

  Dat is in één woord: genieten!!
  Heerlijk. Veel plezier daar in t mooie Vietnam. Hier geen rijstvelden, maar velden vol narcissen. Het groen komt weer aan de bomen en het zonnetje doet zijn best. Het voorjaar is aangebroken. Ben benieuwd naar jullie verdere reisschema! Enjoy!!!

  Beantwoorden
 • 9 april 2019 om 10:29
  Permalink

  Wat een leuk verhaal om te lezen; ik werd zelfs een beetje jaloers op jullie leefstijl. Ik begrijp je tweestrijd. Daar kent niemand stress en hier is het altijd (latent) aanwezig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *